Καλώς ήλθατε στο Κ.Π.Ε. Ανωγείων

''Πρόσκληση για κατάθεση προσφορών''

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανωγείων ζητά κατάθεση προσφορών για την προμήθεια δεκατιανού μαθητών, την εστίαση και την διαμονή εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις δράσεις που διοργανώνει. Προθεσμία μεχρι τις 6 Νοεμβρίου 2018.

 

''Προγραμματισμός επισκέψεων εκπαιδευτικών με τις περιβαλλοντικές σχολικές ομάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης σε προγράμματα Π.Ε του ΚΠΕ Ανωγείων για τους πρώτους μήνες του Σχολικού έτους 2018-2019''

Το ΚΠΕ Ανωγείων θα δεχτεί για τους πρώτους φθινοπωρινούς μήνες του Σχολικού έτους 2018-2019, βάσει της περσινής εγκυκλίου 20064/Δ2/23/11/20116, τις παρακάτω σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης:

Attachments:
ΑρχείοΜέγεθος Αρχείου
Κατέβασμα αυτού του αρχείου (sxolikesomadesfthinoporo.pdf)sxolikesomadesfthinoporo.pdf340 Kb
 

''Ενημέρωση επισκέψεων σχολικών ομάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης στο ΚΠΕ Ανωγείων για τους πρώτους μήνες του Σχολικού έτους 2018-2019''

Το ΚΠΕ Ανωγείων θα δεχτεί για τους πρώτους φθινοπωρινούς μήνες του Σχολικού έτους 2018-2019, βάσει της περσινής εγκυκλίου 20064/Δ2/23/11/20116, σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, κατα προτεραιότητα, της Περιφερειακής  Ενότητας Ρεθύμνου, για να υλοποιήσουν προγράμματα Π.Ε του ΚΠΕ Ανωγείων αυτή την περίοδο μέχρι τα Χριστούγεννα, μόνο μονοήμερα. Οι αιτήσεις θα πρέπει να σταλούν το αργότερο μεχρι την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018 στους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων.

Attachments:
ΑρχείοΜέγεθος Αρχείου
Κατέβασμα αυτού του αρχείου (Aitisi_sxoleiwn_ 2018-19.pdf)Aitisi_sxoleiwn_ 2018-19.pdf254 Kb
Κατέβασμα αυτού του αρχείου (episkepseiskpeanogeion.pdf)episkepseiskpeanogeion.pdf402 Kb
   

«Ενημερωτικές δράσεις για την Ανακύκλωση υλικών»


Το ΚΠΕ Ανωγείων σε συνεργασία με το Δήμο Ανωγείων, διοργανώνει ενημερωτικές δράσεις για την Ανακύκλωση υλικών την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 στο Δημοτικό Σχολείο Ανωγείων και το ίδιο απόγευμα Ενημερωτική Εσπερίδα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ανωγείων, ύστερα από την ανοιχτή πρόσκληση του Δήμου Ανωγείων για ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την εφαρμογή προγράμματος Ανακύκλωσης συσκευασιών (χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό, γυαλί, λευκοσίδηρο) στα χωρικά όριά του, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (EEAA). Το πρόγραμμα της Ανακύκλωσης υλοποιείται μέσω του αδειοδοτημένου και πιστοποιημένου συλλογικού συστήματος εναλλακτικής διαχείρισης απορριμμάτων που εφαρμόζει η EEAA.

Οι ενημερωτικές δράσεις απευθύνονται στους μαθητές, στους συλλόγους εκπαιδευτικών του Δημοτικού σχολείου Ανωγείων και στους κατοίκους της περιοχής.

Σκοπός των δράσεων αυτών, είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών και της τοπικής κοινωνίας (εκπαιδευτικοί, γονείς και άλλοι πολίτες) για το θέμα της μείωσης των απορριμμάτων. Τα περιβαλλοντικά, οικονομικά, κοινωνικά, ποιοτικά και ποσοτικά οφέλη που προκύπτουν από το πρόγραμμα ανακύκλωσης είναι προφανή και για το λόγο αυτό καθίσταται απαραίτητη η ενεργός συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών και πολιτών στη μείωση των απορριμμάτων.

Attachments:
ΑρχείοΜέγεθος Αρχείου
Κατέβασμα αυτού του αρχείου (Ekdhlwsi_Anakyklwshs.pdf)Ekdhlwsi_Anakyklwshs.pdf719 Kb
Κατέβασμα αυτού του αρχείου (Programma_drasis_Anakyklwsis.pdf)Programma_drasis_Anakyklwsis.pdf417 Kb
 

«Παρουσιάσεις από το Ιδρυτικό Επιμορφωτικό Σεμινάριο για το Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του ΚΠΕ Ανωγείων»


Οι παρουσιάσεις από το Ιδρυτικό Επιμορφωτικό Σεμινάριο για το Εθνικό Θεματικό Δίκτυο που πραγματοποιήθηκε στα Ανώγεια στις 11, 12 και 13 Μαΐου 2018 με θέμα «Ψηλαφώντας τη μνήμη της γης μέσα από τη γεωποικιλότητα, τα Γεωπάρκα και τις ανθρωπογενείς δραστηριότητες», είναι στη διάθεση των εκπαιδευτικών.

Δείτε τις παρουσιάσεις παρακάτω:

«Στόχοι ίδρυσης Εθνικού Θεματικού Δικτύου για την γεωποικιλότητα: Η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στο Γεωπάρκο του Ψηλορείτη» (Κεφαλογιάννη Ζαχαρένια)

«Ψηλαφώντας τη μνήμη της γης μέσα από την γεωποικιλότητα, τα Γεωπάρκα και τις ανθρωπογενείς δραστηριότητες: Το Παγκόσμιο Γεωπάρκο του Ψηλορείτη και η σημασία του Δικτύου των Γεωπάρκων της UNESCO» (Φασουλάς Χαράλαμπος)

«Η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στο Γεωπάρκο Σητείας» (Π.Ο. ΚΠΕ Ιεράπετρας - Νεάπολης)

«Η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση / Ε.Α.Α στα Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO στην Ελλάδα» (Πετρίδου Βαρβάρα)

«Εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφορία στο γεωλογικό τοπίο της Λαυρεωτικής» (Καγιάφα Μαρία)

«Στα όρια της ύπαρξης: Τα ζώα των σπηλαίων της Ελλάδας» (Παραγκαμιάν Καλούστ)

Παρουσίαση Προγράμματος Π.Ε. «Τα Γεωλογικά Μνημεία της Καλύμνου» (Καλογεράκης Βασίλης)

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Το παρόν υλοποιείται στο πλαίσιο του Έργου "ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ) - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ", μέσω του Επιχειρησιακού προγράμματος "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση" με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

© 2008 Κ.Π.Ε. Ανωγείων. All rights reserved.
designed and hosted by DESIGNET