Καλώς ήλθατε στο Κ.Π.Ε. Ανωγείων

«Ενημερωτικές δράσεις για την Ανακύκλωση υλικών»


Το ΚΠΕ Ανωγείων σε συνεργασία με το Δήμο Ανωγείων, διοργανώνει ενημερωτικές δράσεις για την Ανακύκλωση υλικών την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 στο Δημοτικό Σχολείο Ανωγείων και το ίδιο απόγευμα Ενημερωτική Εσπερίδα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ανωγείων, ύστερα από την ανοιχτή πρόσκληση του Δήμου Ανωγείων για ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την εφαρμογή προγράμματος Ανακύκλωσης συσκευασιών (χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό, γυαλί, λευκοσίδηρο) στα χωρικά όριά του, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (EEAA). Το πρόγραμμα της Ανακύκλωσης υλοποιείται μέσω του αδειοδοτημένου και πιστοποιημένου συλλογικού συστήματος εναλλακτικής διαχείρισης απορριμμάτων που εφαρμόζει η EEAA.

Οι ενημερωτικές δράσεις απευθύνονται στους μαθητές, στους συλλόγους εκπαιδευτικών του Δημοτικού σχολείου Ανωγείων και στους κατοίκους της περιοχής.

Σκοπός των δράσεων αυτών, είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών και της τοπικής κοινωνίας (εκπαιδευτικοί, γονείς και άλλοι πολίτες) για το θέμα της μείωσης των απορριμμάτων. Τα περιβαλλοντικά, οικονομικά, κοινωνικά, ποιοτικά και ποσοτικά οφέλη που προκύπτουν από το πρόγραμμα ανακύκλωσης είναι προφανή και για το λόγο αυτό καθίσταται απαραίτητη η ενεργός συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών και πολιτών στη μείωση των απορριμμάτων.

Attachments:
ΑρχείοΜέγεθος Αρχείου
Κατέβασμα αυτού του αρχείου (Ekdhlwsi_Anakyklwshs.pdf)Ekdhlwsi_Anakyklwshs.pdf719 Kb
Κατέβασμα αυτού του αρχείου (Programma_drasis_Anakyklwsis.pdf)Programma_drasis_Anakyklwsis.pdf417 Kb
 

«Παρουσιάσεις από το Ιδρυτικό Επιμορφωτικό Σεμινάριο για το Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του ΚΠΕ Ανωγείων»


Οι παρουσιάσεις από το Ιδρυτικό Επιμορφωτικό Σεμινάριο για το Εθνικό Θεματικό Δίκτυο που πραγματοποιήθηκε στα Ανώγεια στις 11, 12 και 13 Μαΐου 2018 με θέμα «Ψηλαφώντας τη μνήμη της γης μέσα από τη γεωποικιλότητα, τα Γεωπάρκα και τις ανθρωπογενείς δραστηριότητες», είναι στη διάθεση των εκπαιδευτικών.

Δείτε τις παρουσιάσεις παρακάτω:

«Στόχοι ίδρυσης Εθνικού Θεματικού Δικτύου για την γεωποικιλότητα: Η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στο Γεωπάρκο του Ψηλορείτη» (Κεφαλογιάννη Ζαχαρένια)

«Ψηλαφώντας τη μνήμη της γης μέσα από την γεωποικιλότητα, τα Γεωπάρκα και τις ανθρωπογενείς δραστηριότητες: Το Παγκόσμιο Γεωπάρκο του Ψηλορείτη και η σημασία του Δικτύου των Γεωπάρκων της UNESCO» (Φασουλάς Χαράλαμπος)

«Η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στο Γεωπάρκο Σητείας» (Π.Ο. ΚΠΕ Ιεράπετρας - Νεάπολης)

«Η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση / Ε.Α.Α στα Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO στην Ελλάδα» (Πετρίδου Βαρβάρα)

«Εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφορία στο γεωλογικό τοπίο της Λαυρεωτικής» (Καγιάφα Μαρία)

«Στα όρια της ύπαρξης: Τα ζώα των σπηλαίων της Ελλάδας» (Παραγκαμιάν Καλούστ)

Παρουσίαση Προγράμματος Π.Ε. «Τα Γεωλογικά Μνημεία της Καλύμνου» (Καλογεράκης Βασίλης)

 

Πρόγραμμα Τριήμερου Σεμιναρίου Δικτύου, 11-12-13 Μαΐου 2018


Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε το Πρόγραμμα του Ιδρυτικού Επιμορφωτικού Σεμιναρίου για το Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Π.Ε. με τίτλο: «Ψηλαφώντας τη μνήμη της γης μέσα από τη γεωποικιλότητα, τα Γεωπάρκα και τις ανθρωπογενείς δραστηριότητες».

Attachments:
ΑρχείοΜέγεθος Αρχείου
Κατέβασμα αυτού του αρχείου (Programma_Seminariou_Ethnikou_Thematikou_Diktyou.pdf)Programma_Seminariou_Ethnikou_Thematikou_Diktyou.pdf516 Kb
   

Ονόματα συμμετεχόντων εκπαιδευτικών Τριήμερου Σεμιναρίου Δικτύου, 11-12-13 Μαΐου 2018


Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε τα ονόματα των εκπαιδευτικών, Τακτικών και Αναπληρωματικών, που πρόκειται να το παρακολουθήσουν το Τριήμερο Σεμινάριο Δικτύου με τίτλο: «Ψηλαφώντας τη μνήμη της γης μέσα από τη γεωποικιλότητα, τα Γεωπάρκα και τις ανθρωπογενείς δραστηριότητες».

Attachments:
ΑρχείοΜέγεθος Αρχείου
Κατέβασμα αυτού του αρχείου (Onomata_ekpkwn_seminario_diktyou.pdf)Onomata_ekpkwn_seminario_diktyou.pdf461 Kb
 

Πρόσκληση συμμετοχής εκπαιδευτικών στο τριήμερο Ιδρυτικό Επιμορφωτικό Σεμινάριο του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Π.Ε. του ΚΠΕ Ανωγείων «Ψηλαφώντας τη μνήμη της γης μέσα από τη γεωποικιλότητα, τα Γεωπάρκα και τις ανθρωπογενείς δραστηριότητες»


Το ΚΠΕ Ανωγείων, ύστερα από την υπ’ αριθμ. 19920/Δ2/6/2/2018 εγκριτική απόφαση του ΥΠ.Π.Ε.Θ. για την ίδρυση του Εθνικού Θεματικού Δικτύου του ΚΠΕ Ανωγείων, διοργανώνει σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Ανωγείων και το ΑΚΟΜΜ, τριήμερο Ιδρυτικό Επιμορφωτικό Σεμινάριο για το Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Π.Ε. του ΚΠΕ Ανωγείων με θέμα:

«Ψηλαφώντας τη μνήμη της γης μέσα από τη γεωποικιλότητα, τα Γεωπάρκα και τις ανθρωπογενείς δραστηριότητες».

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Mαίου, το Σάββατο 12 Μαίου  και την Κυριακή 13 Μαίου 2018 στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Ανωγείων και στην ευρύτερη περιοχή του Γεωπάρκου του Ψηλορείτη.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση συμμετοχής και να την αποστείλουν στους Υπευθύνους Σχολικών δραστηριοτήτων των Διευθύνσεών τους, μέχρι την Τετάρτη  28 Μαρτίου 2018.

Οι Υπεύθυνοι Σχολικών δραστηριοτήτων παρακαλούνται να αποστείλουν  τις αιτήσεις (ονόματα εκπαιδευτικών με σειρά προτεραιότητας) το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 ηλεκτρονικά στο ΚΠΕ Ανωγείων Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή στο fax 28340-31791.

Οι αιτήσεις από τα συνεργαζόμενα ΚΠΕ και τους Υπευθύνους σχολικών Δραστηριοτήτων θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά απευθείας στο ΚΠΕ Ανωγείων Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή στο fax 28340-31791 μέχρι την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018.

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Το παρόν υλοποιείται στο πλαίσιο του Έργου "ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ) - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ", μέσω του Επιχειρησιακού προγράμματος "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση" με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

© 2008 Κ.Π.Ε. Ανωγείων. All rights reserved.
designed and hosted by DESIGNET